Facebook стана на 11 години

Thefacebook

На 4 февруари преди 11 години, в стая от студентско общежитие в Харвардския университет стартира Марк Зукербърг и четирима негова колеги пускат онлайн социалната мрежа Thefacebook (това е старото име на платформата). Едва ли някой тогава е вярвал, че няколко години по-късно платформата ще стане това, което е днес. Е, времето лети и ето, че вчера Facebook стана на 11 години.

Thefacebook

Марк Зукербърг поздрави всички абонати на платформата с емоционална публикация, акцентираща върху приятелството.

„Днес е денят, в който празнуваме приятелството. Също така е рожденият ден на Facebook, но днес не става въпрос да празнуваме ние. Става въпрос за приятелството.

Приятелството не е разсейване от смислените неща в живота. Приятелството дава смисъл на живота ни.“

Факт е, че приятелството има много общо със социалната мрежа. То стои в основата на създаването й. Доста хора смятат, че Facebook промени, или поне обърка, дефиницията за приятелство. Така, че публикацията на създателя на социалната мрежа е право в целта и ни напомня за важните неща.

 

Първоначално, социалната мрежа се е казвала Thefacebook  и е била достъпна само за студенти на университета Харвърд. През декември, 2004 година, абонатите достигат 1 млн., а името й е променено на Facebook на 20 септември, 2005 година. През 2006 година социалната мрежа е „на косъм“ от придобиване от Yahoo!, а на 4 октомври, 2012 година потребителите достигат 1 млрд.

Честит 11-ти Рожден ден, Facebook!

Коментари

коментара

Коментарите са изключени.

css.php