Facebook добавя тагове в профилите

facebook-front_179_2232542b

Facebook изглежда са решили да покорят всички върхове. Дни след като започнаха да тестват предупреждения за качване на видеа директно на платформата, вместо в Youtube, екипът на Зукърбърг тества и профилни тагове- точно каквито има в LinkedIn.

facebook-front_179_2232542b

The Verge са забелязали наличието на тагове в профили на хора от Нова Зеландия. След официално запитване от Facebook са отговорили по следния начин:

„Профилните тагове са креативен инструмент, който позволява на вас и вашите приятели да подчертаете качествата, които ви описват най- добре.“

Таговете са създадени по време на вътрешен Facebook хакатон, като те позволяват сами да тагвате характеристики към своя профил или вашите приятели да го правят, като преди тагът да стане видим, вие трябва да го одобрите. След като получите известие, че приятел ви е тагнал имате 3 варианта- да одобрите тага и той да стане публичен, да го отхвърлите и той да изчезне или да го оставите „изчакващ“. Одобрените и публични тагове могат да бъдат харесвани от останалите ви приятели.

Снимка от The Verge

Снимка от The Verge

Профилните тагове са удобен инструмент в платформи като LinkedIn, като позволяват на непознати да се свържат с вас заради еднакви интереси, или на потенциални работодатели, които търсят вашите умения да се заинтересуват от уменията ви. Във Facebook таговете вероятно ще се използват като социални характеристики и ще бъдат в помощ в търсенето на сродни суши и хора със сходни интереси.

За момента таговете се тестват само в Нова Зеландия и не е ясно дали и кога ще могат да бъдат използвани и от останалите потребители на социалната мрежа.

Коментари

коментара

Коментарите са изключени.

css.php