Facebook финализира придобиването на WhatsApp

facebook-whatsapp-screen

7 месеца след като Facebook официално обяви намерението си да придобие приложението за съобщения WhatsАpp за рекордните 19 млрд. долара, социалната мрежа вече е неговият легален собственик. Придобиването премина одобрението на различни регулаторни органи, но финалната зелена светлина бе от Европейския съюз.

facebook-whatsapp-screen

Преговорите, които започнаха през март, не попречиха на WhatsАpp да продължи да функкционира по познатия ни начин. Ако досега по никакъв начин не сме усетили „ефекта“ на придобиването, време е да се подготвим. Официалното приключване на сделката, дава началото на постепенна интеграция на услугите на WhatsApp с тези на най-голямата социална мрежа.

По изчисления на Forbes, годишната печалба на WhatsApp досега е 20 млн. долара, които се осигуряват от символичната такса от 1 долар и то не във всички държави. Печалбата от 20 млн. долара не оправдава цената, която Facebook плати за приложението, което ни навежда на мисълта, че може да очакваме промени по отношение монетизацията.

600 млн. са месечно активните потребители на WhatsApp и голяма част от тях не приветстваха крайно положително сделката със социалната мрежа. Вчера писахме за кодовете за плащания, които бяха открити вградени в другото приложение за съобщения на социалната мрежа Messenger. Предстои много скоро плановете на Facebook да станат ясни. Какви са очакванията ви?

Коментари

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

css.php