Facebook ще конкурира SnapChat със Slingshot

slingchat

Facebook си направиха поредната „умела“ PR акция като случайно качиха в понеделник в App Store новото приложение, по което работят  – Slingshot, конкурент на нашумелия напоследък Snapchat. Приложение за краткосрочно споделяне на видео и снимки с приятели в мрежата.

slingchat

Slingshot позволява на потребителите да пишат съобщения и да изпращат снимки и видео съобщения до приятелите си, които се изтриват от сървърите в най-кратки срокове, след като същите бъдат разгледани.

„Със Slingshot ще имате възможност да споделяте моменти от ежедневието си с много от своите приятели с един единствен клик. Скоро ще бъдем готови и ще имате възможността да го тествате,“ коментираха Facebook за медиите.

Преди няколко седмици излезе доклад, по чиито данни интернет потребителите качват над 1,8 млрд. снимки в интернет дневно и именно Snapchat е приложението, което печели сърцата на хората. Не Instagram и не Facebook. Споделените снимки през Snapchat среднодневно са 700млн., а основно преимущество, което потребителите изтъкват защо предпочитат приложението са бързото споделяне на снимки с много хора.

 

Освен Facebook, Yahoo, TapTalk и още няколко компании се опитват да конкурират Snapchat и да разработват подобни приложения, а известните ни до момента клонинги са Confide, Snaphack и Wickr. По всичко личи, че няма да са и последните.

[sws_yellow_box box_size=“620″] ДОПЪЛНЕНИЕ: За американския пазар, SlingShot беше официално пуснат на 17 юни 2014г. [/sws_yellow_box]

Коментари

коментара

Коментарите са изключени.

css.php