Ню Йорк се готви за сезона на ураганите във Facebook

3031032-inline-kyz1

От първи юни стартира  сезона на ураганите и Ню Йорк се готви усилено за него. Рекламната агенция C&G Partners и Бюрото за справяне с критични ситуации (The New York City Office of Emergency Managment)  са подготвили хващаща окото рекламна кампания – Know Your Zone, чиято цел е да запознае и подготви нюйоркчани за новия ураганен сезон.

Кампанията обхваща над 3 милиона души, жители на Ню Йорк. Рекламните материали ще бъдат разположени в метрото, по автобусните спирки и  фериботите.  Основното лого на кампанията прилича на мишена в 6  ярки цвята, показващи шестте ураганни зони в Ню Йорк чрез ярко оцветени концентрични кръгове, като най-външният кръг е най-близо до водата.

Целта на този ярък символ е да хваща окото на преминаващите хора, без значение къде  е поставен или колко бързо се преминава покрай него. Рекламата е различно адаптирана за различните локации. Например в  метрото, където хората я виждат в движение, рекламата ги приканва да открият в коя зона се намират, а на автобусните спирки – им показва в коя ураганна зона се намират в момента. Кампанията  цели хората да потърсят информация, онлайн или по телефона, в коя зона живеят и какви предпазни мерки да вземат. В уебсайтът на кампанията всеки може  да намери и да  разпечата информация за зоната, в която живее.

След опустошението на урагана Санди през 2012 година, тази кампания цели най-вече да образова хората, да им  покаже превантивни мерки за безопасност, които могат да спасят живот. Останали рекламни материали – плакати, стикери, чаши за кафе, ще бъдат разпространявани през цялото лято.

Истината е, че Facebook се превърна в предпочитан канал за комуникация в кризисни ситуации, доказателство за това бяха и споделените реакции в социалната мрежа след земетресението от 6.7 по Рихтер, което беше усетено в цяла България.

 

 

Коментари

коментара

Коментарите са изключени.

css.php