Опитва ли се Facebook да измести Youtube?

social-media-mobile-apps-ss-1920

По данни на The Next Web, нещо много интересно се случва, когато се опитате да качите видео от Youtube на вашата страница във Facebook (в момента се случва само на територията на САЩ, но очакваме скоро да е повсеместно). След като поставите URL линка в полето, Facebook ви предупреждава със следния текст:

„Помислете да качите вашето видео директно във Facebook. Хората са по- склонни да гледат видеа тук, а и ще можете да следите до колко хора е стигнало чрез Insights.”

 

Screen-Shot-2015-07-22-at-10.40.51-AM

снимка: TNW

Внимателно подбран, но все пак смел ход на Facebook в борбата за надмощие в света на авторското видео съдържание. Не е тайна, че Facebook желае да заеме мястото на Youtube и да увелищи броя на видеата, които се качват в платформата. През последната година Зукърбърг отбеляза 4 млд гледания на ден и стартира афилиейтърска програма за създатели на видеа.

Освен това предупреждение, Facebook направи и няколко промени в настройките на видеата- сега имате опция да спрете вграждането, да добавите категории на видеото или да го качите без категория.

video-upload-flow-basic-options

Притежателите на страници в платформата вече имат и възможност да качват „скрити“ видеа, които не се показват в търсения и резултати, но могат да се виждат чрез директен линк.

video-upload-flow-advanced-options

Единственото, което все още прави Facebook по- малко желано място за споделяне на авторски видеоклипове е това, че те лесно могат да бъдат откраднати и качени на други страници и места, тъй като социалната мрежа не дава възможност за защита на авторството.

Коментари

коментара

Коментарите са изключени.

css.php