Палитра от иновации още през първия ден на конференцията за разработчици на приложения F8.

MZ

Първият ден от годишната Facebook конференция за разработчици на приложения F8 започна с официалното обявяване на всички иновации, за които се изписа много през последните седмици, както и още нови инструменти, добавени от разработчиците на онлайн платформата.

f8

Събитието можеше да се гледа на живо, благодарение на Facebook Live – инструментът, с който можете да предавате на живо всичко случващо се около вас. Докато презентираше на сцената Марк Зукерберг демонстрираше как работи чисто новата платформа като за целта използваше дрон, с който свързва всички разработчици по света, които биха искали да присъстват, но нямат тази възможност, със случващото се на конференцията.

Зукерберг обяви, че новата 10-годишна мисия на компанията е да дадат на всеки силата да споделите нещо с някого, което означава, че целта им е да привлекат все повече хора онлайн и да изградят инструменти за споделяне на нови видове, като виртуалната реалност например.

MZ

Обобщено всички нови продукти и инструменти, обявени още през първия ден на форума, са следните:

Платформата Facebook Live, която стана фаворитът на събитието. През нев разработчиците ще имат възможността да проектират още повече начини за хората и издателите да си взаимодействат и да споделят в реално време през Facebook.

-Kъм Messenger ще бъдат добавени ботове, които могат да осигуряват всякаква информация, към която се абонираш – от времето и пътната обстановка, до персонализирани комуникации, например касови бележки, известия за доставка, както и оставят автоматизирани съобщения. Изпращачите и получателите на съобщения ще изпращт и получавт не само текст, но също така и снимки и интерактивни богати мехурчета, съдържащи множество подканващи действия.

Facebook Surround 360  представлява проектирана и построена система с камера 3D-360, която произвежда рязко, сферични кадри в 3D. Системата включва технология, която може да „зашива“ в едно образи от 17 камери и значително намалява пост-продукцията на усилия и време. Очаква се системата да бъде достъпна за широката публика още от това лято.

-Чрез новият Profile Expression Kit хората могат да използват приложения на трети страни, за да създавате забавни и лични профилни клипове само с няколко докосвания. Затворената бета, която е пусната от вчера, поддържа шест приложения: Boomerang на Instagram, Lollicam, BeautyPlus, Cinemagraph Pro на Flixel, Lollicam, MSQRD, and Vine.

-Безплатният Basics Simulator & Demographic Insights олеснява работата на разработчиците, защото им Basics Simulator им позволява да видят как техните услуги ще се изглеждат в продукта, и Demographic Insights , което им помага по-добре да разбере какъв тип хора използват техните услуги.

Account Kit дава на хората избор да използват нови приложения само с телефонния им номер или имейл адрес, и това помога на разработчиците да представят техните приложения на нови аудитории.

Facebook Analytic for Apps помaга на разработчиците да растат в бизнеса си чрез по-дълбоки прозрения за аудиторията им.

Quote Sharing е нов начин за хората лесно да споделят с приятели цитати, които намират из мрежата или в различни приложения.

Save Button пък позволява на хората да запазват интересни статии, продукти, видео, и повече от всичко, което намерят в интернет, в своя папка във Facebook, където могат лесно да получат достъп до нея на по-късен етап и през всяко устройство.

F8 2016 продължава и днес, с повече подробности по темите за изкуствен интелект и виртуална реалност. Следва продължение..

Коментари

коментара

Коментарите са изключени.

css.php