Забравете check-in, новият Foursquare 8.0 е тук

foursquare-8

Приложението, което популяризира действието check-in и го направи своя запазена марка, се „отказа“ от него. Вчера Foursquare представи версия 8.0, напълно различна от всичко познато ни досега.

foursquare-8

Първата разлика, която прави впечатление, е дизайнът. Ново лого, нова цветова гама, напълно нов облик. Стилизирана буква F, наподобяваща развяващ се флаг, е новото лого на приложението. От тук нататък започват функционалните промени. Първото ви вписване след ре-дизайна става с текущия ви акаунт, а след това започвате изграждането на нов профил, като давате информация за интересите си. „Харесвате ли китайска храна?“, „Кафето ли е вашата напитка?“ и т.н. Foursquare взима предвид и всички ваши check-ins от предишните си версии, с цел формиране на по-голяма база данни, за да ви дава все по-добри предложения за места, които да посетите. От екипа на приложението твърдят, че колкото повече използвате Foursquare, толкова по-„умни“ и адекватни ще стават предложенията.

Изгледът на версия 8.0 също е значително различен. Липсва познатия вертикален поток, сега заменен от хоризонтална лента, съдържаща категории от Закуска до Нощен живот. Когато изберете някоя от категориите, Foursquare ще ви дава близките места до вас, подредени спрямо рейтинга си.

Обновени са филтрите на приложението, като сега ще имате възможност да търсите място, освен спрямо обичайните цена и разстояние, но и наличие на WiFi, политика относно домашни любимци и т.н. Има нов филтър за „места в района, на които не съм бил досега“, с което автоматично изключвате познатите такива.

foursquare-1

В случай, че държите да обявите „местоположението“ си, можете да го направите с приложението Swarm by Foursquare. Приложението дебютира през май и дава възможност да отбелязвате къде се намирате и да следите за местоположението на приятелите ви.

Вече започнаха коментарите и недоволството на потребителите от новия дизайн. Използвайте коментарите, за да споделите какво мислите вие за новата концепция на Foursquare и как ще се отрази ъпдейтът на вашата употребата на приложението?

Коментари

коментара

3 Коментари

  1. Миленков казва:

    И преди беше в голяма степен безмислено приложение на върха на модата, но понякога ставаше фън. Сега! Сега е шитняк. Освен чисто визуално (няма такова умряло синьо, по-корпоративно нямаше накъде) стигаме до момента в който „кой пък е тоя че да ми казва къде да ходя“.

  2. Твърде радикална промяна, твърде далеч от социалното преживяване, твърде корпоративен брандинг – съгласих се! 🙁

  3. umberto eko казва:

    на кого му трябваше да виждам риятелите на приятелите е тъпо е неща фейса навсякъде

css.php