Instagram официално смени начина, по който ни споделя информация

instagram-algorithm

Новата политика на Instagram показва най-нашумелите снимки и видеа в нюзфийда ви.

instagram-algorithm

Още през март от социалната мрежа започнаха да тестват как ще се възприеме новият начин на публикуване на информация, с обещанието да ни показват снимките и видеата, които най-много бихме искали да стигнат до нас, вместо тези, които са публикувани най-скоро. Този тренд не беше възприет от много известни лица и компании, които се почувстваха застрашени да не би публикациите им да останат някъде измежду останалата информация, която потребителите на Instagram ще получат. Хаштагове, като #LetsStayTogether, с апел да се сложи край на новия начин на таргетиране не закъсняха и проблемът беше решен.. но не за дълго.

Това означава, че публикациите в нюзфийда ви не се появяват в последователност от най-старите до най-новите, а по начин, планиран от самия Instagram. Новият начин на публикуване  дава приоритет на съдържанието на потребители, с които най-много сме си взаимодействали, точно като отражение на ситуацията във Facebook профилите ни, което не е никаква изненада, защото както знаем, Instagram е част от семейството на гиганта сред социалните мрежи. От компанията обаче ни обещават, че промяната ще осигури най-доброто и най-смислено съдържание в профила ни, което ще „чака за вас, когато се събудите“.

Все още не е ясно кога точно ще стартира новата политика, но в официално становище, публикувано в блог пост от името на компанията, ни уверяват, че няма да пропуснем видео или снимка на любимата ни група, след концерт, дори ако той се е състоял в друг часови пояс. И без значение колко акаунта следваме, със сигурност ще видим най-новите публикации на най-добрите си приятели.

Коментари

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

css.php