Instagram с нови настройки

instagram-discovery-inline1-1024x673

Instagram обяви важна промяна в главната си страница за търсене- там вече се показват набиращи популярност места и тагове, а не асоциирани с интересите на потребителя хора, както беше досега. Ъпдейта цели да постави Instagram на челно място в социалните медии, които отразяват събития на живо.

instagram-discovery-inline1-1024x673

Свързаните с личните интереси и последователи предположения остават, но ще се намират под  т.н. „trending tags“. Instagram ще представя и специални селекции от типа „екстремни спортисти“ или „изкачване на скали“ два пъти седмично.

Търсачката на Instagram също претърпя подобрение- сега освен хора и тагове, можем да търсим и места. В допълнение е и новата опция за търсене „top search“, която търси ключовата дума в места, хора и тагове едновременно.

„Шансът да видиш каквото и да е, което се случва в света е изключително висок, благодарение на 70-те млн снимки и видеа, които се качват в Instagram ежедневно“ коментираха разработчиците на Instagram в техния блог.

Всъщност тази промяна е стъпка към постигането на основната цел на Instagram- налагането й като водещо място за визуално отразяване на събития, хора, случки и места. В последните години Twitter се спряга за мястото, в което всичко случващо се отразява на момента, но Instagram се възползва от тромавостта на текста, която туитовете създават и залага на визуалното съдържание.

Нововъведенията са вече достъпни за потребителите в САЩ, но от Instagram обещават да ги въведат и в останалата част на света възможно най- скоро.

Коментари

коментара

Коментарите са изключени.

css.php