10 думи, които да избягвате при кандидатстване за работа

kqxlqoxyejqk2wdonau5

Всеки път, когато подавате документите си при кандидатстване за работна позиция се стремите да направите най-добро впечатление и да изпъкнете на фона на останалите кандидати. В стремежа си, понякога кандидатите не са на 100% себе си и използват заучени фрази и сложни думи, от които, меко казано, е писнало на работодателите. Професионалната социална мрежа LinkedIn обобщи кои са 10-те най-често използвани думи, имащи за цел да впечатлят, но вместо това вероятно ще изнервят мечтания бъдещ работодател.

kqxlqoxyejqk2wdonau5

Ако описвате себе си като мотивиран, креативен и отговорен и се чудите защо никой работодател не наема подобен идеален кандидат, спрете да се чудите. Пазарът на труда е пълен с подобни кандидати и вие сте просто един от многото. Началото на новата година е моментът, в който да премахнете въпросните 10 думи от резюмето, мотивационното писмо и CV-то. Ето ги и тях, представяме ги с английски и български еквивалент, тъй като работният език при набиране на персонал за доста компании в България е английски.

 1. Motivated / Мотивиран
 2. Passionate / Вършещ нещата със страст
 3. Creative / Креативен
 4. Driven / Инициативен
 5. Extensive Experience / Богат опит
 6. Responsible / Отговорен
 7. Strategic / Стратегически
 8. Track Record / Последователен
 9. Organizational / Организационен
 10. Expert / Експерт

В случай, че някоя от тези думи присъства в портфолиото ви, по-добре побързайте и я махнете. И задължително помислете следващия път преди да кажете, че сте най-мотивираният кандидат за позицията.   

Коментари

коментара

2 Коментари

 1. бат Наско казва:

  хубаво сте ги превели тези приказки от чуждите сайтове или медии, но не забравяйте, че у нас (в Абсурдистан) повечето от правилата, написани в учебниците на белите държави, не работят…

 2. Ако живеете с това убеждение, никога няма да заработят, уверяваме ви, бат Наско.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

css.php