Linkedin дава 1.5 млрд за образователния сайт Lynda.com

linkedin-lynda

linkedin-lynda

Професионалната социална мрежа Linkedin навлиза на пазара на образователни продукти с гръм и трясък. Придобит е сайтът Lynda.com. Това е компания, която се специализира в онлайн образователни курсове. Основана е през 1995 от Lynda Weinman и Bruce Heavin.

Lynda.com отдавна се е превърнал в място, където всеки може да получи полезни видео-уроци и съвети, що се отнася до Photoshop, HTML, CSS, управленски практики и много други.

Придобиването е оценено на 1.5 млрд. долара, а познатата схема кеш+акции тук е съответно 52% на 48%. Очаква се сделката да бъде затворена през следващото четеримесечие. Повечето служители на Lynda.com ще се присъединят към Linkedin като част от покупко-продажбата.

Чрез публикация в професионалната мрежа, главният изпълнителен директор Jeff Weiner говори за това, че компанията му се доближава все по-близо до основната си цел – да свързва работодатели и потенциални служители по най-добрия начин. Улесняване на достъпа до образование и придобиване на нови умения ще допринесе за това.

От своя страна, Lynda Weinman описва комбинацията като „перфектна в културно естество“ и коментира как тя ще им помогне да запълват все повече липсата на умения и компетенции в пазара на труда. Друг шеф на Linkedin – Rayan Rolansky описва бъдеще, в което кандидатите за работа ще знаят не само какви умения се изискват за съответната длъжност, но ще могат и незабавно да изкарат курс за придобиването им чрез социалната мрежа.

Linkedin не разкрива какви точно планове има за образователния ресурс който придобива, но Rolansky заявява, че Lynda.com остава с отворен достъп за потребители и бизнес, докато те работят върху това което предстои.

Коментари

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

css.php