4 съвета от топ потребителите на Twitter

twitter1

Twitter се ползва от все повече компании и потребители в България, но тепърва популярността на микроблогинг платформата у нас ще расте. Едно от най-големите предизвикателства, което срещат потребителите е, че не са наясно как да се възползват максимално от възможностите на Twitter – една различна социална мрежа с различни „правила“.

twitter1

Представяме ви съветите на компанията за анализи и визуализация на данни Sulk.  Екипът на компанията е анализирал представянето и поведението на първите 1,000 топ потребители на Twitter и достига до следните изводи:

1. Бъдете „поп звезда“.

Да, няма как да сте Кейти Пери или Тейлър Суифт. Какво тогава се има предвид тук? Основният проблем на неуспешните потребители е, че прекарват времето си в туитване, ретуитване и избиране на подходящи хаштагове. Истината е, че 7 от топ 9-те Twitter акаунти са на поп изпълнители и това е така, защото Twitter е тяхното онлайн поле за изява. Дали пеете, рисувате или танцувате, няма значение. Бъдете креативни и покажете креативността си на света.

2. Английски, испански или португалски

Дано говорите поне един от тези три езика, защото според данните от проучването на Sulk, те са част от ключа към успеха в Twitter.

3. Не се страхувайте да игнорирате

Когато видите, че някой ви е последвал, инстинктът ви казва, че вие трябва да направите същото. Не. Кейти Пери, например, има 67 млн. последователи, а знаете ли колко следва? Само 164 потребители.

4. Не прекалявайте с туитовете

Отново инстинктът може би ви подсказва, че трябва да туитвате денонощно за повече последователи. Не така работи Twitter и това виждаме от топ профилите, които туитват по 1 или 2 пъти на ден. Не се притеснявайте да създадете собствена дисциплина и сами да определяте как ще се случват нещата в собствения ви профил.

Да, Twitter е различна социална мрежа със свои „правила“. Това, което е общо, обаче, е, че трябва да експериментирате. Всичко става с експерименти, защото универсална формула за успех, уви, няма. 

Коментари

коментара

Коментарите са изключени.

css.php