Новата услуга на Twitter запазва най-скъпите ни спомени

Moments-screenshot-1-930x446

След като Instagram се повлия от “историите” (Stories) на Snapchat, Twitter реши да поеме по печелившия път на последната тенденция сред социалните мрежи.

Moments-screenshot-1-930x446

Twitter „отваря“ своите „Моменти“ (Memories) за избрани потребители, влиятелни марки или партньори. Компанията разкри, че е дала възможност на определени групи от потребители да запазят туитове си около големи събития, и ни уверяват, че всеки ще има тази възможност в следващите месеци.

Twitter Моменти дебютира още през октомври, но се наричаше Project Lightning, и е един от централните елементи на маркетинговите усилия на фирмата. Моменти позволява да се съберат и да подбират туитове, които да разказват истории по нови начини. Това е мощна функция, която помага за изграждане на общности, интересуващи се от конкретни теми и събития.

Това не означава, че новата функция ще промени информационния поток на Twitter. Memories, създадени от физически лица или компании могат да бъдат намерени в профилите им през специален бутон на техните профили. Услугата е достъпна и чрез туийт – при кликане върху линк в платформата, той ще ви отведе директно в някой определен „момент“.

Instagram и Snapchat имат „Stories“, които са буквално едно и също нещо. Един фрагмент от текст или медия се влива в следващия, след това всичко е свършва. Услугата на Twitter обаче не е толкова бърза. Потребителите имат възможност да видят спомените по всяко време и да връщат съдържанието, за да си припомнят видяното.

Коментари

коментара

Коментарите са изключени.

css.php