Противоречиви резултати от Twitter за Q4 и 2014 година

twitter11

Twitter представи резултати за последното тримесечие на 2014 година. Добрата новина е, че се надминаха очакванията по отношение на приходи и печалба. Лошата – ръстът на броя потребители се е забавил значително.

twitter11

Приходите на микроблогинг платформата за Q4 са 497 млн. долара, с което се отбелязва ръст с 97% спрямо същия период за 2013 година. След изплащане на задълженията, крайният резултат за Twitter е загуба в размер на 125 млн. долара.

Интересни са резултатите при броя потребители. През първите три тримесечия на 2014 година, броят нови потребители варира между 13 и 16 млн. за всяко, докато за четвъртото са едва 4 млн. Така общият брой потребители на платформата е 288 млн. Анализаторите не възлагаха големи надежди и прогнозираха ръст на потребителите с 3% до 292 млн., но дори това минимално очакване не се сбъдна.

twitter-mau-q414

Twitter обобщава и резултатите за цялата фискална 2014 година. Общите приходи са в размер на 1,4 млрд. долара, ръст с цели 111% спрямо предходната година. Въпреки забележителния ръст, резултатът е нетна загуба от 578 млн. долара. Инвеститорите с нетърпение очакват деня, в който приходите на компанията най-после ще бъдат повече от разходите и социалната мрежа няма да излиза на загуба, каквато е традицията в 9-годишната история на Twitter.

Коментари

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

css.php