Twitter представи нови филтри за снимки в стил Instagram

twitter-filter

Twitter обнови мобилното си приложение за iOS и Android, като добави нова функция за филтриране, с която снимките ви ще изглеждат по най-добрия начин. Първото нещо, което направи впечатление в ъпдейта, е приликата с Instagram.

twitter-filter

След като добавите нова снимка в тиут, функцията с филтрите се активира автоматично и ви позволява да избирате и настройвате интензивността на филтъра със слайдер в долната част на екрана. Radiant, Positive, Warm, Breeze, Glow, Golden, Fame и Stark – това са опциите, които дава Twitter като филтри, поне засега. По подразбиране е зададена максимална интензивност на филтъра, който изберете, но затова има слайдер за корекция.

Twitter разполага с функция за филтриране на снимкиоще от 2012 година, която обаче бе трудна за употреба и не даваше възможност за ръчна настройка. В отделен прозорец се отваряха възможните филтри и потребителят избираше готов такъв.

twitter-filters

При ъпдейта, приликата с Instagram е очевидна, но да приемем, че това е част от „войната“ между Facebook и Twitter, тъй като това не е първия път, в които някоя от двете социални мрежи копира нещо отличително за другата. Facebook „открадна“ хаштага от Twitter, след това Newsfeed-а на Twitter доста заприлича на този във Facebook. Ще следим как ще се възприеме новата функция на Twitter от потребителите, които едва ли ще се откажат от „оригинала“ Instagram.

Коментари

коментара

Коментарите са изключени.

css.php