Twitter с нова функция – Mute

twitter logo

Вчера  от микроблогинг платформата Twitter обявиха новата функция Mute. С помощта на Mute, потребителите на социалната мрежа ще могат да контролират съдържанието, което виждат, като бутонът им позволява да премахнат съдържанието, което не искат да виждат. Новият бутон Mute ще работи на iOS, Android и на уеб версията на Twitter.

Twitter-Mute-Button

„Новата функция на Twitter ни помага да се справим с прекалено активните или нежелани  потребители, без да бъдат  блокирани и без те самите да знаят. С новият бутон Mute, потребителите няма да виждат туитовете и ретуитовете на заглушения  от тях потребител, няма да получават и известия (push notification) от него. В същото време заглушеният потребител няма да знае, че е такъв – той няма да бъде известяван, че е заглушен  и  ще може да харесва, ретуитва и отговаря на туитове. Разбира се, заглушаването е обратимо по всяко време.“

За да бъде  заглушен  потребител в Twitter  с бутона Mute има два начина. Първият е през профила на потребителя –  избирате Настройки и посочвате mute@username. Вторият начин за заглушаване  е през туит на потребителя – натискате бутона More (изобразяван с три точки) и посочвате mute@username. Обратният процес е още по-лесен – трябва да бъде натиснат бутонът, изобразяващ задраскан говорител, в профила на заглушения потребител.

twitter_ios_mute

Новата функция на Twitter е активна от вчера, като се очаква да стане достъпна за  всички потребители на социалната мрежа идните седмици.

Коментари

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

css.php