Twitter с поглед назад в 2014: „годината на селфитата“

oscars

Обичайно за края на годината, социалните мрежи започнаха с равносметките и обобщенията. Годината бе наситена със събития и всеки може да види това от специалната секция Perspectives от Twitter.

oscars

Perspectives представя най-важните моменти от изминаваща година и начина, по който те са били отразени от потребителите на микроблогинг платформата. Спортни събития на годината – Олимпийските игри и Световното по футбол, наградите „Оскар“ и още много други са сред акцентите от 2014г. Twitter препоръчва акаунти на популярни личности, които задължително трябва да следите и прави ретроспекция на тяхната година. Сред имената са Lady Gaga, Neymar Jr. и Дж.К.Роулинг.

Най-популярната дума, използвана в Twitter през 2014г. е селфи. Елън Дедженеръс и нейното селфи от церемонията по връчване на наградите „Оскар“ е най-ретуитваната публикация някога (над 3 млн.ретуита) и спомената цели 92 млн. пъти в рамките на микроблогинг платформата. Самата дума селфи (selfie) е спомената 500% повече пъти, в сравнение с 2013г.

Сред най-популярните снимки на известни личности са още селфито на футболиста Лукаш Подолски с Ангела Меркел, след спечелването на купата от Световното по футбол, както и снимките от дипломирането на Ема Уотсън.

Напълно заслуженоq 2014г. е наречена годината на селфито от Луис Уилтшир, директор медийни партньорства в Twitter Великобритания. Разгледайте ретроспекцията на 2014г. тук.

Коментари

коментара

Коментарите са изключени.

css.php