Twitter тества нови функции: статистики за всеки тиут и Offers

twitter-analytics

Последният експеримент на Twitter – статистики под всяка публикация. Функцията ще бъде полезна за всички потребители и компании, за които е важно да анализират представянето си и на база на този анализ да планират стратегията си. Както всеки експеримент, новата функция е достъпна за определен кръг потребители.

twitter-analytics

Интересно ви е да разберете колко души сте ангажирали с последния си туит? Бившият служител на Twitter, Раян Сарвър забелязва експериментът с новата функция, която позволява да видите колко души са предприели действие спрямо последната ви публикация (импресии, кликове, ре-туитвания и т.н.). Ако сте от „избраните“, в долната част на всеки ваш туит ще имате линк “View Analytics Details”. Когато кликнете на него, дирекно ще бъдете отведени при статистиките как вашите потребители взаимодействат с публикациите ви.

Ако експериментът се окаже успешен, в най-скоро време всички може да очакваме новата функция. Официална информация от платформата засега няма, но функцията би била полезна в различни аспекти на доста потребители.

По-рано през седмицата Twitter представи друга нова функция – Twitter Offers. По един нов и различен начин рекламодателите имат възможност да се свързват с потребителите си. Twitter Offers позволява на рекламодателите да създават промоции с опция за връзка с кредитна/дебитна карта на потребителя. Какво означава това? Когато потребителят попадне на интересна промоция в Twitter, я добавя към банковата си карта и когато по-късно реши да извърши покупката, това става изключително лесно – няма нужда от никакви документи и пр., за да докаже, че офертата е валидна. Всичко е съхранено в картата. Twitter Offers също е процес на тестване.

Screen_Shot_2014-11-18_at_4.10.58_PM

Интересна бе седмицата за социалната мрежа. Предстои да разберем успешни ли ще бъдат експериментите.

Коментари

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

css.php