За поведението по време на спор в социалните мрежи

Social-media-Debate

Социалните мрежи ежедневно са арена на оживени дискусии по всеобхватни теми – политика, здравеопазване, клюки, нови технологии, та чак до цветове на рокли (синьо и черно или бяло и златно?!). По-емоционалните от вас, със сигурност, често попадат в сложни ситуации, когато не са сигурни какъв е тонът на интонация на събеседника и не знаят как те самите да комуникират. По-долу ще дадем 5 съвета, свързани с вашето поведение по време на спор в Twitter, Facebook или друга социална мрежа.

Social-media-Debate

Останете спокойни

fa2

Емотиконите са полезни за изразяване на емоциите ни, но понякога провокират към прекалена експресивност, за която по-късно може да съжалявате. Бъдете умерени и останете спокойни, поне привидно в мрежата. Не се знае дали бъдещият ви работодател не чете това, което пишете в момента.

Задавайте въпроси

fa3

Не приемайте всичко, което прочете в социалните мрежи за чиста монета. Един въпрос в повече никога не е излишен, затова преди да правите заключения и да излезете с позиция по темата, попитайте. Няма глупави въпроси, а този, „който владее информацията, владее света“.

Не отвръщайте на умишлено провокативни твърдения

fa1

Вярвате или не, има хора, които умишлено публикуват провокативни статуси, защото обичат да спорят. Има и такива, които го правят целенасочено с „научна“ цел, за да проучат реакциите на аудиторията си. Независимо на кое от двете станете свидетели, помислете преди да се намесите и да отвърнете на провокативното твърдение, защото един отговор в никакъв случай няма да стигне, а ще последват десетки нападки. Всяка следваща все по-провокативна.

Бъдете учтиви

fa5

Независимо какви са аргументите ви, ако ги представите по учтив начин, вероятността да бъдете чути е много по-голяма. В началото ще ви бъде трудно, но се опитайте да добиете този навик, който е полезен не само в социалните мрежи, а в комуникацията изобщо.

Знайте кога да се отдръпнете

fa4

Ако сте казали всичко, което имате за казване, просто се отдръпнете. Не се чувствайте длъжни последната дума да бъде вашата, особено в провокативните дискусии, които в един момент стават безпредметни.

Можете да добавите още съвети в коментарите и да споделите към какво поведение се придържате в подобни ситуации?

Коментари

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

css.php