Moov представиха подобрена версия на фитнес гривната си

moov_now_hero_shot_3up_no_logo-100596845-large

Фитнес треньорът от най- ново поколение- Moov Now е тук! Този модел гривна от категорията wearables е едновременно фитнес тракър и персонален треньор с изкуствен интелект. Moov е гривна, която може да се сдвоява с мобилно приложение и да тренира използващите я в 6 спорта- бягане, колоездене, плуване, кардио боксиране, спининг и 7- минутна тренировка за домашни условия.

moov_now_hero_shot_3up_no_logo-100596845-large

Moov now проследява дневната активност и съня, но не брой стъпки, а измерва движението в 3D- хардуерът е съставен от акселерометър , жироскоп за откриване на въртене и магнитометър , който открива посоката на движение . Освен това, гривната притежава алгоритъм, който извлича нужните индекси от цялата информация, която получава и измерва скорост, ритъм на крачките и влиянието им върху вас докато бягате, карате колело или плувате. Батерията на гривната издържа до 6 месеца.

„Стъпките не се броят за тренировка, ако искам да тренирам. Минутите на умерени упражнения са по- важни от броя на стъпките“ казва Менг Ли- съосновател на Moov.

Личният ви треньор всъщност е гласът на Siri, като той  ви дава напътствия как да подобрите упражненията си. Ако предпочитате музика, докато тренирате, Moov работи със Spotify и можете да слушате любимата си музика. След няколко тренировки с гривната, тя успява да ви категоризира в определено ниво, като бягането например, има 69 нива и 5 програми с различни цели- горене на калории, коригиране на форми или качване на скоростта. Ако треньорът ви е определил като ниво 7 и вие изберете по- ниско ниво за тренировка, той ще ви предупреждава, че тренировката няма да е ефективна.

moov_app-100596847-orig

Преди броени месеци Moov претърпя няколко промени, които бяха по желание на потребителите и сега личният треньор е по- малко изискващ и по- мил, добавен е и спортът спининг и външния вид на гривната е по- добър.

Създателите на устройството са набрали средствата за разработването от кампания за краудфъндинг и са набрали повече от 1 млн долара само за 2 седмици. Само след няколко месеца първия модел гривна- Moov вече се предлага за закупуване от Amazon. Сега подобрения модел гривна може да бъде закупена на цена от 59$ за една или 99$ за две и ще бъде доставена в средата на есента.

 

Коментари

коментара

Коментарите са изключени.

css.php