Ново от Hydaway

Въпросите, свързани със замърсяването на околната среда придобиват все по-голяма популярност през последните години – знаете ли, че близо 90 000 пластмасови бутилки се изхвърлят всяка минута само в САЩ? Ако погледнем глобално на проблема, това са близо 50 милиарда бутилки на година! Умопомрачително.

For-Stacking2

В борба с наболелите проблеми около замърсяване на околната среда, дизайнерът Ники Синглауб създава концепцията Hydaway Bottle – компактна бутилка, която има за цел да замести еднократните пластмасови бутилки.

За целите на новата бутилка за многократна употреба е разработен прототип с размер 3.2 см. Използваният материал е силикон, който замества познатата ни пластмаса и е удобен за употреба и от страна на децата, и за възрастните.

featured1

Разфасовките, в които ще се предлагат новите бутилки са 360 мл и 630 мл, а цветовите вариации са 6 – цветовете са вдъхновени пт природата.

Ники Синглауб споделя, че „бутилките“ са 100% BPA, което автоматично премахва риска от консумацията на вредни за здравето химикали, които обикновено идват с традиционните пластмасови бутилки.

„Бутилките са без вкус и мирис, което означава, че водата винаги ще е със свеж и чист вкус, като по този начин ползите от Hydaway са двустранни – за човекът и за опазването на околната среда,“ споделя техният създател.

Коментари

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

css.php