Подскочи за успех

Добрата спортна форма и стремежът към целесъобразен начин на живот, понякога се оказват непосилни задачи. Мотивацията и самодисциплината са ключовите фактори, чрез които постигането на успех е невъзможно. Една голяма част от хората започват да тренират с нагласата – колкото повече врече измине, толкова по-добре. Акцентът пада върху часовника или изгорените калории, чрез което се губи и ефектът на удоволствието от физическото натоварване.

no_red_no_stop3_thumb

Една от най-популярните тренировъчни дисциплини е скачането на въже.Тя генерира едновременно – внимание, скорост, и координация, чрез което се постига натоварване на различни мускулни групи и съответно укрепване на сърдечно-съдовата система. С цел оптимизиране на процеса, е измислена концепцията No Red No Stop.

Спортният аксесоар е високотехнологично въже за скачане, което позволява постигането на конкретни цели по-един мотивиращ начин. Проектиран от Ningbo (технологичния институт в Zhejiang University) той интегрира в себе си обратна връзка, която е в ролята на „интерактивен ментор“, който следи тренировката и същевременно „комуникира“ чрез интегрираната в него цветова гама.

Потребителите ще имат възможност да изберат една от многото опции за режим на тренировка като използват модерният LCD сензорен екран инсталиран на силиконовите дръжки.

no_red_no_stop2

Една сесия включва достигането на прогресивни фази като въжето променя цвета си в различни нюанси спрямо подскоците. Началната скала започва от 0 до 30 скока и въжето се осветява в зелено, от 50 до 90 в синьо, от 100 до 140 в лилаво и от 170 до 200 в червено. Достигайки момента въжето да светне в червен цвят, джъмпера може да бъде горд със себе си, защото червеният цвят е знак за успешна тренировка.

Фокусът на No Red No Stop пада върху мотивацията, синтезирайки в себе си уникалният метод, чрез който се постига двустранна мотивационна симбиоза, или накратко „Mens sana in corpore sano“- Здрав дух в здраво тяло.

Коментари

коментара

Коментарите са изключени.

css.php