Samsung създаде приложение, което предпазва зрението

Samsung Safety Screen_Image03

Приложението Samsung Safety Screen помага на потребителите да държат мобилното устройство на правилното разстояние от очите.

SSS 3

Приложението Samsung Safety Screen е безплатно за всички устройства с операционна система Android и вече може да бъде свалено от Google Play. Веднъж включено приложението работи без да смущава потребителя и дори може да се защити с парола за по-добър родителски контрол. То използва напредничав софтуер за лицево разпознаване и работи като изключва екрана и показва забавна анимация, когато устройството се намира твърде близко до очите на потребителя. Екранът на смартфона или таблета остава заключен, докато не бъде отдалечен на препоръчителното разстояние от очите.

Samsung Safety Screen_Image03

Според проучване на организацията Vision Council, в последно време се наблюдава ръст на случаите на миопия (късогледство), което се дължи на различни фактори като генетична предразположеност и външната среда. Основните външни фактори са гледането на дигитални устройства от твърде близко разстояние и слабото излагане на естествена светлина, което се дължи на по-малкото време прекарвано навън. Изморяването на очите може да засегне децата и тийнейджърите, чиито очи се натоварят, когато се забавляват с дигитални устройства през продължителни периоди.

Тарек Сабах, ръководител на дивизия „IT and Mobile“ в Samsung Gulf Electronics, коментира: „Употребата на електронни устройства като смартфони и таблети, се увеличава драстично сред всички възрастови групи – от забавление с филми до играенето на игри и в последно време за образование, тъй като много училища започнаха да използват таблети по време на своите занятия. Ние забелязахме, че децата прекарват продължителни периоди от време със своите устройства и ги държат прекалено близо до очите си, което не е добър навик и може да предизвика влошаване на зрението. “

Приложението е създадено от Samsung Gulf Electronics в партньорство с Leo Burnett MENA и осигурява иновация, която променя живота на хората. Samsung Safety Screen вече получи награда от конкурса Dubai Lynx.

По-рано тази година, освен останалите иновации, Samsung представи и KalimaLock – интелигентно приложение, което имаше за цел да възвърне интереса към арабския език на младото поколение. Разработеното от Samsung приложение KalimaLock учи потребителите да пишат и произнасят думи на арабски, като същевременно им показва значението на думата и нейната употреба спрямо контекста.

Коментари

коментара

Коментарите са изключени.

css.php